torsdag 28. juni 2007

Ashok til sak mot staten

Tretten år gamle Ashok Jegatiswaran ble i mai tvangsreturnert til Sri Lanka. Nå går han til søksmål mot staten, med full backing fra Lørenskog kommune.

– Vi hadde håpet i det lengste at statsråd Bjarne Håkon Hanssen ville ta opp igjen saken. Men siden verken han eller stortingskomiteen har svart på vår siste henvendelse, måtte vi gå til søksmål. Det var på høy tid, sier Mau Van Le på telefon fra Thailand til Romerikes Blad. Han er leder for flyktningkontoret i Lørenskog, og mener stevningen er en viktig beslutning.

Et enstemmig formannskap i Lørenskog kommune står bak stevningen, som ble oversendt Oslo tingrett sist torsdag. Grunnlaget for stevningen er først og fremst at Utlendingsnemnda (UNE) ikke tok hensyn til Ashoks beste da de sendte ham ut av landet for ett år siden.

– Det er advokaten til Ashok som har lagt inn stevningen. Nå er det viktig at det ikke tar for lang tid før noe blir gjort. Situasjonen i Colombo har forverret seg, og vi får ikke besøkt Ashok, sier ordfører Åge Tovan.

Du kan støtte Ashok ved å gi et bidrag til konto: 0539 45 13948 og ved å signere på dette oppropet.

Ingen kommentarer: