mandag 18. juni 2007

Svensker mobiliserer internasjonalt til nazifestival

De amerikanske tvillingene Lamb og Lynx Gaedes hyller Adolf Hitler og sier de vil kjempe for den hvite rase med sin musikk. I juli skal de opptre på en festival i Sverige, skriver Dagbladet.no.

De to 14-åringene er innbudt til Nordiska Festivalen, som skal arrangeres 28. juli på et ikke nærmere angitt sted i Sverige. På festivalens hjemmeside på internett kalles den «en årlig høytidelighet der nordiske mennesker samles for å markere etnisk samhørighet». Gades-tvillingene er kjent for sin musikk med nazistiske og rasistiske innslag, skrev Stockholm-avisen Aftonbladet mandag.

I fjor ble Nordiska Festivalen også gjestet av Tord Foorabally Morsund, en gammel traver i det norske nazimiljøet. Morsund har bakgrunn fra Michael Knudsens Fritt Forum/Norsk Blad på nittitallet og er voldsdømt i forbindelse med en nazimarkering i Sverige. Morsund gjestet festivalen som representant for det nå nedlagte tidsskriftet Nation & Kultur.

Blant årets talere finner vi flere sentrale svenske nazister og dessuten en representant for det tyske nazipartiet Nationaldemokrtische Partei Deutschlands (NPD).

Ingen kommentarer: