søndag 1. juli 2007

13 afghanere deportert

13 av de 21 afghanske asylsøkerne ble lørdag sendt ut av Norge, bekrefter Politiets utlendingsenhet overfor NTB.

De 13 ble fordelt på to forskjellige flyruter fra Gardermoen. Ved ankomst Kabul i Afghanistan vil de bli møtt av representanter for FNs høykommissær for flyktninger og afghanske myndigheter, opplyser informasjonssjef Roar Hanssen i Politiets utlendingsenhet. De siste åtte afghanerne vil bli transportert ut av Norge fortløpende, opplyser Hanssen.

Støttegruppen for afghanere i Norge forsøkte lørdag iherdig å stanse utsendelsene, blant annet ved å dele ut løpesedler til passasjerer. I tillegg skal de ha snakket med kapteinen som hadde ansvaret for flygingen fra Oslo til Islamabad i Pakistan lørdag for å forsøke å få ham til å nekte å ta afghanerne med på flyet.

Det var fredag kveld det ble kjent at Utlendingsnemnda (UNE) opprettholdt avslagsvedtaket mot de 21 afghanerne. UNE opplyste da at de ikke hadde funnet bevis for at det var sendt noe TV-program om afghanernes nære kontakt med norske kristne. Oslos biskop Ole Christian Kvarme klarte å utsette utsendelsen i en uke med sine opplysninger om et slikt TV-program, som kunne utgjøre en fare for afghanerne, men i redegjørelsen for sin beslutning, fastslår UNE at ingen av asylsøkernes advokater har lagt fram dokumentasjon om noe TV-program. Biskop Kvarme uttalte flere ganger i helgen at han synes utsendelsen er trist.

Ingen kommentarer: