onsdag 20. juni 2007

Ap: - Gå videre til Afghanistan!

At Carl I. Hagen krever afghanerne som demonstrerer mot tvangsretur foran Stortinget fjernet kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse. Mer skremmende er det at Arbeiderpartiet hiver seg på bølgen av hatske og agressive utspill mot de fortvilte flyktningene. Arbeiderpartiets Arild Stokkan-Grande er blottet for sympati for afghanerne. Han ber dem fortsette å gå til Afghanistan, og delta i gjenoppbyggingen av hjemlandet, skrev Klassekampen i går.

– Når disse guttene har klart å komme seg fra Trondheim til Oslo på egne bein, så er de sterke nok til å gå videre ned til Afghanistan og delta i gjenoppbyggingen og motstandskampen der, sier Stokkan-Grande, og legger til:

– De er unge menn i sin beste alder, og bør snarest komme seg tilbake til Afghanistan!

Stokkan-Grande setter med dette ord på politikken til hans partifelle, Arbeids- og Inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen. Statsråden på sin side har ungått slike vulgære og konfrontative utsagn og har i spørsmålet om de afghanske flyktningene til nå gjemt seg bak sine byråkrater i Utlendingsnemda. At det gang på gang påpekes at Norge bryter med FNs anbefalinger om retur til Afghanistan eller at krigen eskalerer og sikkerhetssituasjonen forverres synes ikke å rokke ved hverken statsrådens eller Utlendingsnemdas politikk. Afghanske flyktninger tvangsreturneres på løpende bånd til tross for massive protester gjennom snart et helt år.

Også i egne rekker møter Stokkan-Grande reaksjoner. Leder av Arbeidernes Ungdomsfylking, Martin Henriksen beklager seg over uttalelsene i Klassekampen i dag.

– Det er en respektløs uttalelse, og jeg blir provosert over at en representant for Arbeiderpartiet uttaler seg på den måten som Arild Stokkan-Grande gjør, sier AUF-lederen til Klassekampen.

I dag er det verdens internasjonale flyktningedag og afghanerne akter å fortsette sin demonstrasjon i hvert fall ut dagen. Det vil bli en rekke appeller og kulturinnslag foran Stortinget i forbindelse med demonstrasjonen. Blant artistene som viser sin støtte er Big Bang og Tonna Brix.

Les mer og se fullt program på asylmarsj.no og signèr støtteopprop på opprop.no

Ingen kommentarer: