mandag 25. juni 2007

Sandefjord kommune i retten for asylsøker

Politiet og Sandefjord kommune møtes i retten mandag morgen. Stridens kjerne er en kurdisk asylsøker. Bakgrunnen til rettssaken er en bot som Sandefjord kommune nekter å betale, etter at de ikke ga kurderen Sabah Magid sparken med en gang han fikk avslag på asyl, skriver NRK.

Politikerne mener at kommunen handlet i god tro, og nekter derfor å vedta boten på 80.000 kroner.

- Dette er en prinsipiell viktig sak, og det betyr mye for oss å vinne frem i tingretten, sier kommuneadvokat Ivar Otto Myhre til NRK.

Kurdiske Sabah Magid kom til Norge som flyktning fra Irak i 2002. Han ble ansatt som miljøterapeut i Sandefjord kommune mai 2005, og hadde da arbeidstillatelse i Norge. I februar 2006 gjorde politiet kommunen oppmerksom på at kurderen hadde fått avslag på søknad om permanent opphold i landet, noe som resulterte i hans oppsigelse.

På grunn av sikkerhetssituasjonen i Irak kan ikke Magid sendes ut av landet. I januar i år bøtela politiet kommunen fordi de ikke selv sørget for å si opp Magid straks søknaden om asyl ble avslått. Saken blir behandlet i Sandefjord tingrett mandag og tirsdag.

Ingen kommentarer: