mandag 25. juni 2007

Afghanerne oppretter asylakademi

De afghanske flyktningene som har slått leir utenfor Kulturkirken Jacob i Oslo, oppretter et eget asylakademi.

Med seg får de en rekke eksperter, og modellen de skisserer er også beregnet på asylmottak i landet for øvrig. Det skriver NRK Østlandssendingen.

- Vi ønsker at de som søker asyl skal bruke tiden på blant annet forberedelser til jobb og skole. Det vil bli undervist i menneskerettigheter og demokrati, sier Hashim Jafary, talsmann for de afghanske asylsøkerne som i påvente av avgjørelsen fraUtlendingsnemnda (UNE) har slått opp fire telt utenfor kulturkirken Jacob i Oslo.

De afghanske asylsøkerne håper at norske myndigheter vil snu og gi dem opphold. Det er opplysningene fra Oslos biskop Ole Christian Kvarme om at et afghansk fjernsynsteam skal ha filmet asylsøkerne utenfor Øysteinskirken på Dovre under pilegrimsmarsjen fra Trondheim til Oslo, som er årsaken til at UNE ser på saken på nytt.

- At det er afghanske asylsøkere som har konvertert til kristendommen kan jeg ikke bekrefte. Vi snakker ikke altfor mye om hva slags tro den ene eller andre har. Det jeg har hørt eller fått antydet er at et sted mellom fem og ti stykker skal ha konvertert til kristendommen, sier Jafary til NRK.

- Vi setter uansett pris på støtten vi har fått fra kirken og fra annet hold, sier han videre.

Ingen kommentarer: